Open/Close Menu Obra nova, reforma integral, cuina i bany a Girona i voltants

Truca'ns / Llámanos
972 16 85 58 / 633 134 588

Reformar un pis petit - reformar un piso pequeño 2

Emprendre la reforma d’un pis ens obliga a planificar bé què volem i com ho volem. Pensar primerament si volem realitzar una renovació integral o si només preveiem alguns canvis parcials, com poden ser canvis en els terres, millores al bany o adequació dels tancaments. Primerament cal analitzar el punt de partida -en quin estat es troba el pis- i l’objectiu d’arribada -com ens agradaria que fos el pis un cop acabades les reformes-. A partir d’aquí es pot dissenyar el pla de treball i calcular un pressupost per avaluar si encaixa en les nostres possibilitats.

Punt de partida:

Primerament caldrà conèixer bé amb quin pis comptem i en quin estat de conservació es troba, ja que això condicionarà les reformes a portar a terme. Si l’estructura és sòlida i el manteniment que s’ha fet a l’immoble durant els darrers anys és el correcte, tindrem molt de guanyat. El mateix pel que fa a instal·lacions d’electricitat, aigua i calefacció, doncs segons l’any de construcció de l’edifici poden presentar algunes deficiències o, fins i tot, incomplir alguna normativa actual en cas de voler vendre. L’any de construcció o de l’última reforma ens poden donar moltes pistes.

Per altra banda, un altre condicionant són la superfície -els m2 construïts i útils-, així com la distribució entre les diferents estances de la llar. Cal tenir en compte quantes parets tenim i on estan ubicades per conèixer si existeix alguna limitació. De la mateixa manera, s’ha de contemplar si hi ha algun desnivell en el terra. Començar amb un esbós per visualitzar el conjunt i poder plantejar els futurs canvis ens ajudarà molt.

Objectiu desitjat:

I un cop tenim clar amb què comptem, és moment de clarificar com esperem que sigui el nostre futur pis reconvertit. És molt recomanable treure la creativitat que portem dins i posar-nos a dibuixar. Partint d’un esborrany del pis actual a escala, podem reinventar-lo. Moure parets, crear nous espais més diàfans, redissenyar la cuina… De moment, no cal posar més límits que els de les mides reals; ja tindrem temps d’ajustar-nos a les possibilitats.

Reformar un pis petit - reformar un piso pequeño 3

Ens podem formular les següents preguntes per prendre decisions: Què trobem a faltar en l’actualitat? És pràctica la cuina que tenim ara? El lavabo ha quedat antiquat? Quanta gent està pensat que visquin al pis? Reformem per necessitat o per gust? Volem millorar l’eficiència energètica de l’immoble? Tenim ganes de fer una reforma integral o parcial? I si és parcial, què és el que volem renovar?

Pla de treball:

Tan bon punt sabem d’on venim i a on volem arribar amb el nostre pis, serà el moment de planificar les tasques a realitzar. És important una bona organització per complir amb els temps de treball esperats, minimitzant imprevistos i aconseguint una bona coordinació entre els diferents industrials que pregun part de les reformes.

Si es tracta d’una reforma important, és imprescindible comptar amb els serveis d’un arquitecte o aparellador que redacti un projecte per la nostra obra. La llicència d’obres concedida per l’Ajuntament és un altre requisit a tenir en compte, així com una gestió de residus que compleixi amb la normativa vigent.

Segons què vulguem canviar i refer dins del pis, haurem de preveure la cooperació entre els diferents professionals com paletes, fusters, lampistes, marmolistes, artesans de l’alumini o col·locadors de parquet. Tot dependrà del que haguem decidit en el punt anterior i del projecte de l’arquitecte. A Construccions i Reformes tenim una llarga experiència en treballs d’equips multidisciplinars i et podem ajudar a dur a terme el teu projecte.

El pressupost en reformes pisos petits:

Per últim, quan ja tinguem clars els treballs a realitzar, els professionals a contractar i els materials escollits, podrem calcular més fàcilment de quins imports estem parlant, o demanar pressupost als diferents industrials que intervindran a l’obra.

Reformar un pis petit - reformar un piso pequeño

Per tenir una idea més clara de què pot costar reformar la cuina o renovar el teu lavabo, pots consultar altres entrades del nostre blog, amb més detalls i idees. No dubtis a consultar a professionals del sector i comparar les millors alternatives. Si ho vols, nosaltres et podem oferir un pressupost personalitzat.

El teu nou pis t’està esperant!

© Construccions i Reformes 2018 | Sils - Girona
Estrategia Digital Orbetec360