Open/Close Menu Obra nova, reforma integral, cuina i bany a Girona i voltants

Truca'ns / Llámanos
972 16 85 58 / 633 134 588

Cuánto cuesta reformar una cocina en Girona

Probablement l’espai més freqüentat per tots els membres de la família durant el dia. La cuina pateix cada dia i durant anys un ús intensiu que provoca que es desgasti més ràpidament que d’altres estances de la llar. Terres desgastats, encimeres tacades o picades, plaques d’inducció ratllades, mobiliari vell i amb humitats…. Podríem trobar un munt d’exemples i motius per a renovar la nostra cuina.

Per començar a conèixer quant costa reformar una cuina y abans d’emprendre aquest aventura, però, cal tenir en compte diferents qüestions per encertar en la reforma i prendre les millors decisions que ens permetin una cuina duradora i funcional. També procurarem escollir un disseny modern però que no passi de moda amb els anys. El primer que voldríem saber és quin pressupost necessitem, però primerament hem de saber amb quants diners comptem per planificar la nova cuina. A partir d’aquí hi ha diferents aspectes a decidir abans d’iniciar les obres.

Com imaginem la nostra futura cuina?

Quant costa reformar una cuina? El primer que hem de fer és pensar per què volem canviar de cuina: què hi trobem a faltar, què no funciona, quines necessitats tenim i tindrem… Es tracta d’un reforma funcional perquè la cuina ha quedat desfasada o més aviat busquem un canvi estètic perquè la trobem vella i ja no ens agrada. Saber què volem i per a què és la clau per dissenyar-ne una cuina nova i també per poder demanar preu.

També convindria prioritzar les nostres demandes, és a dir, què és vital i a què estem disposat a renunciar. No sempre és fàcil tenir-ho tot i cal tenir presents les limitacions d’espai, distribució i pressupost disponible. Amb tot això definit, l’estil acabarà de perfilar materials, colors i acabats per aconseguir la imatge buscada.

Quant costa reformar una cuina a Girona 2

Reforma integral o parcial?

Quan tinguem força clara una idea de les nostres necessitats i de com ens imaginem la nostra cuina, podrem definir si es tractarà d’una reforma total o si només haurem de realitzar certs retocs. També el nostre pressupost limitarà les obres a realitzar, i és que podem passar d’una despesa d’entre 1.000 i 2.000€ o arribar als 10.000 euros per una cuina gran d’uns 14 m2.

Potser només ens dediquem a substituir l’encimera i l’aigüera perquè es veuen molt envellides, o encarreguem un polit i abrillantat del paviment per no haver-lo de substituir i allargar-ne la seva vida útil per uns centenars d’euros. O la típica capa de pintura que aporti un canvi d’imatge de manera ràpida i econòmica sense haver de patir unes setmanes d’obres. Des de Construccions i Reformes et podrem assessorar per decantar-te per l’opció més realista i adequada pel teu cas.

Acabats i materials a utilitzar

Aquest és un aspecte que pot fer variar el pressupost de manera destacada en fins a un 50%. Segons els materials utilitzats i la personalització per a fer a mida els acabats de la nostra cuina, de ben segur que trobarem una diversitat de preus. En general, a major qualitat dels materials, major serà l’increment en el preu final, tot i que també es pot traduir en una durabilitat superior. A més, s’ajustarà més a les nostres preferències i gustos.

Quant costa reformar una cuina a Girona 3

Realització de les feines

Un cop tenim força clar el què volem i el com, és moment d’escollir amb quins professionals comptar per portar a terme la substitució. És important treballar amb industrials de confiança o amb bones referències perquè ens puguin assessorar de la millor manera per a les darreres decisions. També perquè realitzin un bon treball, amb les eines adequades i amb una bona planificació del treball que provoqui les mínimes molèsties. Cal pensar que una renovació de la cuina pot trigar aproximadament entre una i tres setmanes, tot i que es pot allargar segons els treballs a realitzar i l’aparició d’imprevistos.

Aquí hi ha diferents etapes. Primerament cal comptar amb les llicències d’obres requerides abans de començar els treballs de demolició i desmuntatge. Segons la dimensió de l’espai pot arribar a costar uns 500€. Cal saber que la runa i altres residus hauran de ser lliurats a una deixalleria legal per a un tractament adequat de la brossa. Aquest treballs més la gestió per part de la deixalleria poden tindran un preu molt variable en funció dels kg passant de 200€ a 500€.

Un cop net l’espai, serà el moment de treballs de paleteria i lampisteria si és que cal renovar les instal·lacions d’acord amb la normativa vigent. També si es preveu una redistribució de l’espai que requereixi nous endolls, desaigües i canonades. És un bon moment per millorar tancaments com finestres i portes per millorar la ventilació i l’aïllament. La instal·lació d’una nova porta de qualitat pot costar uns 300 euros i la substitució de la finestra per una d’alumini o PVC amb persiana tindrà un preu d’uns 350 euros.

Quant costa reformar una cuina a Girona 4

Pel que fa al paviment podem polir-lo o substituir-lo per uns 25€/m2 el material -existeix molta varietat-. El fals sostre de guix o pladur -entorn els 300 euros- facilita la feina de lampisteria i permet una fàcil integració de noves llums que recomanem siguin de LED per una major eficiència energètica. Les parets es poden repintar per un pressupost ajustat o cobrir amb rajoles o un marbre d’acord amb l’encimera que sempre serà de més bon netejar. El taulell, precisament, és considerat una de les partides més cares tot i que dependrà de si ens decantem per una encimera de silestone, laminada o de marbre natural.

Com veus es tracta de tenir en compte un munt de coses, amb les quals segurament no tothom hi està familiaritzat i en desconeix qualitats i preus. Treballar amb professionals amb experiència i criteri ens ajudarà a encertar. Nosaltres podem oferir el coneixement de 3 generacions en el món de la construcció i les reformes.

El preu

A més canvis, més hores de feina, pel que caldrà valorar el cost de la mà d’obra pel conjunt de treballs a portar a terme. En alguns casos negociarem un preu de col·locació per m2 i en d’altres un preu per partida, per exemple la retirada de runes o la instal·lació de mobiliari.

Per altra banda haurem de revisar el preu dels materials que volem utilitzar en terres, parets i sostres per la part de paleteria i aixetes, canonades o llums de la part de lampisteria. També l’encimera mereix la seva atenció per ser un element amb un cost elevat per ser fet a mida i amb l’aigüera integrada.

Pel que fa a mobiliari, segons si comprem a mòduls, prefabricat o fet a mida la disparitat de preus és molt gran. De totes maneres, en general els serveis d’un muntador, materials a part, pot ser entorn els 500€/cuina. Pels mobles podem agafar de punt de partida uns 350-450€/m/L.

Respecte als electrodomèstics, a grans trets, i depenent de marques i qualificacions energètiques podem partir dels següents preus: rentaplats (400-500€), forn (300-350€), vitroceràmica (300-400€), campana (250-350€)

En resum, pel càlcul del preu i de temps d’execució caldrà tenir clar el punt de partida i l’objectiu final. Quina és la cuina original -mides, distribució i estat de conservació- i com volem que sigui ens permetrà definir les reformes a realitzar, els temps de treball  i el cost d’execució de les obres de renovació de la cuina.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© Construccions i Reformes 2018 | Sils - Girona
Estrategia Digital Orbetec360