Open/Close Menu Obra nova, reforma integral, cuina i bany a Girona i voltants

Truca'ns / Llámanos
972 16 85 58 / 633 134 588

Construcciones y reformas de baños y lavabos 3

Probablement un dels espais d’una casa que més necessita una renovació amb el pas del temps és el lavabo. Rajoles antiquades, parets desgastades per la humitat i sanitaris malmesos pel seu ús diari. Quina família no es planteja fer canvis al bany quan compra un pis de segona mà, quan s’hereda una casa antiga o senzillament per ganes de modernitzar el lavabo de tota la vida. Quantes ocasions ens hem fet la pregunta de quant costa reformar un bany?

Consideracions prèvies abans de reformar el bany

A Girona, en Construccions i Reformes tenim molta experiència en aquest tipus d’obres. Abans de res caldrà tenir en compte vàries consideracions, més enllà de les pròpies preferències, que poden canviar com les modes. Per poder decidir és important conèixer les possibilitats de l’espai i per això cal tenir presents les mides i la distribució actual d’endolls i canonades. Això ens condicionarà a l’hora d’enfocar qualsevol canvi, limitant les possibilitats en petites reformes o augmentant notòriament el temps d’execució i el pressupost necessari per dur a terme les obres. Per nosaltres és molt important realitzar una correcta anàlisi de les necessitats dels nostres clients, per a poder oferir el millor servei.

Un cop tinguem clar el repartiment de l’espai, tocarà definir com volem vestir l’espai: el paviment, les parets i el sostre, principalment, però també els sanitaris i possible mobiliari. En tractar-se d’un espai molt humit, val molt la pena, en la mesura del possible comptar amb una finestra per una millor ventilació i assecat de terres i parets. Pel sòl podem escollir, principalment, entre gres porcelànic, microciment o, fins i tot, fusta tractada. Es tracta d’escollir un material sofert, que combini amb el disseny desitjat. Aproximadament, i en funció de l’elecció final, el preu per m2 dels materials del paviment estaran per sobre dels 40€.

Pel que fa a les parets i sostres, podem decantar-nos per pintura plàstica, aïllant de les aigües com a opció més ràpida i econòmica en el curt termini. A llarg termini, i per facilitar la posterior neteja, però, és més freqüent utilitzar marbres o rajoles. Aquí la gamma és molt extensa, i és que existeixen peces de moltes mides, textures,colors i acabats. Com a referència, i per a un càlcul aproximat, el m2 pot sortir entorn els 20-30€. Ara bé, un marbre fet a mida amb una forma personalitzada segur que dispararà l’import de la partida de materials. També cal tenir present que el temps de col·locació tendeix a reduir-se com més grans siguin les rajoles, el que es tradueix en menor cost d’instal·lació. Com sempre, el preu dependrà de l’elecció final i dels m2.

Els acabats i complements són molt importants

A nivell de qualitats es recomana consultar amb el constructor perquè ens assessori en l’elecció de materials que siguin duradors i que el seu cost no es dispari. Segur que un constructor experimentat que porta anys fent i desfent lavabos, tindrà àmplia experiencia i ens ajudarà a triar la combinació de materials que més ens convingui i perquè la reforma del bany ens surti per un cost adequat.

Construcciones y reformas de baños y lavabos

I a partir d’aquí, la part més interessant i pràctica: toca escollir els sanitaris i possible mobiliari complementari. Un punt a favor és que es tracta d’objectes més fàcilment substituïbles, el que ens permetrà en un futur realitzar altres canvis, si ho desitgem. Els preus són molt variables segons els acabats i les modes, però podem agafar com a referència que un vàter (WC) pot costar aproximadament 200€ i la pica amb un moble i aixetes entre 250€ i 350€. En cas de voler substituir la banyera per un plat de dutxa, aquest junt amb la mampara rondarà els 600€, depenent de les mides i tipus. Doncs hi ha molta varietat en desaigües o amplitud del plat de dutxa. També les mampares, poden ser fixes, amb porta abatible o corredora, transparents o difuminats, amb tractament anti-calç… Amb tot, cal tenir present a més els treballs de paleteria i lampisteria, que són qui s’encarregaran de la substitució i renovació.

Construcciones y reformas de baños y lavabos 2

Altre mobiliari o accessoris seran totalment al gust del consumidor i adaptats a les possibilitats físiques de l’espai. Penjadors, estanteries, armaris, miralls, un radiador per a les tovalloles… Aquí es recomana fullejar revistes o surfejar per internet per agafar noves idees i trobar la combinació més encertada pel nostre cas, doncs les solucions són múltiples. Una passejada per grans superfícies també ajuda a visualitzar millor com poden quedar certs mobles en un lavabo més gran o més petit.

I posats a fer reformes, cal no oblidar les avantatges de la tecnologia LED. Ben segur que és un bon moment per substituir les antigues bombetes o làmpara al·lògena, per un llum led de majors prestacions, millor rendiment i estalvi energètic sense competència. Dins del pressupost de reforma, es tractarà d’una partida ínfima, uns pocs euros, però que aportarà un acabat superior que permetrà destacar tota l’obra realitzada.

Als costos esmentats, cal afegir-hi els de la llicència municipal d’obres i l’import per la gestió de runes per part d’un abocador legalment autoritzat. En el cas de la llicència, pot rondar entre els 200€ i els 400€ depenent dels m2. Pel que fa a les runes, comptant el desplaçament en camió, entorn els 100€.

En resum, la despesa que pot suposar una reforma integral d’un lavabo dependrà principalment de dos factors: els m2 sobre els quals treballar i els materials escollits. Com a idea general, podem considerar un cost aproximat, per un lavabo d’uns 5 m2 que renovem totalment, d’entre 3.000€ i 4.000€. Si bé, el més recomanable és consultar amb un professional perquè realitzi un pressupost més acurat en base a les pròpies preferències i a les possibilitats del bany a reformar.

Si vius a la província de Girona o rodalies i estàs interessat en tenir informació més detallada sobre la reforma del teu bany, en Construccions i Reformes t’ajudarem a saber Quant costa reformar un bany. Portem 3 generacions fent reformes integrals de cases, cuines i banys. Posa’t en contacte amb nosaltres i t’atendrem amb molt de gust.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© Construccions i Reformes 2018 | Sils - Girona
Estrategia Digital Orbetec360