Open/Close Menu Obra nova, reforma integral, cuina i bany a Girona i voltants

Truca'ns / Llámanos
972 16 85 58 / 633 134 588

cuanto cuesta construir una casa - quant costa construir una casa

Un dels grans projectes de vida per a molts pot ser la construcció de la casa dels nostres somnis. I diem gran projecte per l’envergadura de l’obra, per l’important pressupost que representa i pel gran impacte que tindrà aquesta casa al llarg de gran part de la nostra vida.

Construir una casa és molt més que aixecar-la, hi ha un estudi i planificació previs, una preparació de les obres, la pròpia construcció i els tràmits finals perquè tot estigui en regla i funcioni a la perfecció. L’experiència d’un professional pot ajudar molt a tirar-ho endavant sent fidels a les pròpies idees i desitjos.

Però la pregunta que tothom es fa és… quant costa realment construir una casa? Per intentar ajudar-te a respondre-ho, dividirem el pressupost en vàries partides: solar, projecte i arquitecte, construcció i tràmits o burocràcia. No pretenem donar un preu, sinó facilitar-te el teu propi càlcul per conèixer quant costa construir una casa?

El terreny

El preu del terreny dependrà de diverses variables com la seva ubicació, doncs no és el mateix la província de Barcelona que la de Girona, o l’interior i la costa. A més, generalment el nucli urbà té un preu per m2 superior al de les urbanitzacions. Un altre aspecte que farà variar el preu és la dimensió del solar. Per una casa adossada podem parlar entorn als 200 m2 de terreny, per una d’aïllada al voltant de 400 m2, tot i que també dependrà de la normativa municipal.

El projecte

Per portar a terme una construcció d’un habitatge és imprescindible comptar amb els serveis d’un arquitecte i un aparellador, que redactin i visin el projecte amb totes les especificacions de mides, distribucions i materials i facin el seguiment de l’obra. El mercat és lliure i cada un ofereix les seves tarifes. Segons la superfície construïda i útil, variarà el preu dels seus honoraris.

cuanto cuesta construir una casa en Girona - quant costa construir una casa a Girona

La construcció

Sens dubte la part que més interessa i que s’emporta la major part de la despesa és la realització de les obres per part dels diferents industrials, principalment paleteria, lampisteria, tancaments, pintura… A partir del projecte de l’arquitecte, és possible demanar pressupost a diferents professionals del sector per poder comparar preus amb ofertes similars, ja que les mides i especificacions per a tots seran les mateixes.

cuanto cuesta construir una casa - quant costa construir una casa 2

Es pot optar per tractar amb constructors globals o per dirigir-se individualment a diferents industrials per a cada partida. De totes maneres, si no es té experiència en el sector, és recomanable la primera opció, per garantir una bona coordinació i sobretot un bon resultat final, ja que una obra requereix de molt bona compenetració entre els diferents executors. També ens serà més fàcil comparar pressupostos globals que no un munt de partides diferents.

Els tràmits

Abans de començar és imprescindible comptar amb una parcel·la en propietat inscrita al registre de la propietat, o com a mínim amb contracte d’arres. Seguidament caldrà la pertient llicència d’obres expedida per l’Ajuntament, amb la taxa corresponent i el requisit implícit de comptar amb un contracte de gestió de residus, pel qual és necessària una fiança. També per poder portar a terme les obres serà necessari donar d’alta comptadors provisionals d’obra d’electricitat i aigua.

Un estudi geotècnic haurà de ser encarregat abans que l’arquitecte redacti el projecte i el pla de seguretat de l’obra. I quan s’inicia l’obra és imprescindible que una empresa externa assumeixi el seguiment de l’obra i la seva estructura per poder subscriure l’assegurança desenal obligatòria un cop acabada l’obra. En acabar l’obra, sobretot en cas de venda mitjançant hipoteca, és necessària l’inscripció d’obra nova passant per la notaria. Prèviament ens reclamaran l’alta d’IBI, la comunicació de final d’obra, la sol·licitud de cèdula d’habitabilitat i la redacció del certificat d’eficiència energètica.

Com veiem, la part burocràtica pot ser molt feixuga i complexa si no s’hi té experiència, per això és recomanable una vegada més acompanyar-se d’un expert del sector.

cuanto cuesta construir una casa en Girona - quant costa construir una casa a Girona 2

Esperem facilitar-te més el càlcul del cost d’una nova construcció adaptada a les teves necessitats i gustos. Nosaltres t’hi podem ajudar oferint solucions integrals de construcció i aportant un pressupost a mida.

© Construccions i Reformes 2018 | Sils - Girona
Estrategia Digital Orbetec360